Bejelentkezés

További lehetőségek

Elérhető a JAWS 2021 első frissítése

DeepComp ekkor 2021-01-05 15:54:33

A 2021-es év számos területen hivatott elhozni a változást a mindennapokban, például az emberek jelentős része várja, hogy mikrofonos fejhallgató helyett személyesen vegyen részt a meetingeken, vagy az oktatásban. Amíg azonban ez nem történik meg, a Freedom Scientific igyekszik egyre jobbá tenni a távmunkát / távoktatást látássérülteknek is.

Új hangerőszabályozó parancsok


Sok esetben a különféle konferenciaalkalmazásokban - mint a Zoom vagy a Teams - nem lehet állítani a bejövő hangerőt, viszont azt hajlamos elnyomni a JAWS. Számos megoldás létezett eddig is a problémára, kezdve a hangerőkeverővel a saját billentyűparancsig a JAWS hangerejének szabályozására, de a Freedom Scientific mostanra elhozta a beépített megoldást a problémára.

Az INS+space, majd v megnyomása után az s-t lenyomva a rendszer, a j-t pedig a JAWS hangerejét állíthatjuk a felfelé és lefelé nyilakkal, nagyobb léptékekben pedig a page up és down gombokkal.

a JAWS hangereje a rendszerhez képest mindig ugyanolyan marad, azaz olyan nem lehetséges, hogy a rendszerhangerőt csökkentve vagy növelve egyik vagy másik alkalmazás hangosabbá válna.

a hangerő beállítása után az ESC-cel lehet elhagyni az erre szolgáló felületet. A beállítás a következő módosításig marad érvényben. Akár a rendszer, akár a JAWS hangereje módosul, ilyen módon nem lehet 10% alá vinni azt. A JAWS hangerejénél ez talán nem is probléma, de a rendszerhangerő sok esetben 10%-on is már elég hangos.

Math támogatás a Word-ben


A JAWS mostantól képes mindenféle kiegészítő nélkül - hasonlóan a weboldalakon lévőkhöz - kezelni a WORD-ben előforduló matematikai tartalmakat. Matekos tartalomnál a szövegszerkesztőben lehetőség van azt a matematikai megjelenítőbe helyezni, majd ott a nyilakkal bejárni.

Egyéb változások


Letöltés, telepítés


Ez a verzió is használható a 2022 nyaráig garantáltan elérhető országlicenc program jóvoltából.

A frissítést automatikusan fel fogja ajánlani a korábban telepített JAWS 2021. Ha valaki még korábbi, például a 2020-as verziót használja, mindenképp javasolt a legújabb kiadás telepítése.

Az online és offline telepítők itt szerezhetőek be.

Minden JAWS2021-gyel kapcsolatos hír itt érhető el.

Forrás: Freedom Scientific


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész