Bejelentkezés

További lehetőségek

elérhető a JAWS 2022 első stabil kiadása

DeepComp ekkor 2021-10-25 23:43:08

Három publikus bétát követően elérhetővé vált a következő évszámmal felvértezett JAWS főverzió.

A korábbi beállítások automatikus importálása az előző JAWS-verzióból


A JAWS2022 telepítése után lehetőség van a kezdeti beállítások képernyőn importálni az esetlegesen fentlévő 2021 beállításait.
Ha valami hibát okozna az importálás, vagy csak rakoncátlan a JAWS, az eszközök menüből gyári állapotra állítható a program.

Hang szétválasztása


Eddig a JAWS csak halkítani tudta a többi hangot, mostantól szét is tudja választani. Ha szükséges, az alapértelmezett hangkártyánkon, egyik oldalra tehető a JAWS, másikra pedig minden más hangja.
A funkció aktiválásának lépései

A funkció kézi kikapcsolásig, vagy a JAWS újraindításáig marad aktív, és alkalmazásváltással sem szűnik meg. A hangvezérléssel is van lehetőség az audiót szétválasztani.
Fontos, hogy a funkció

Windows 7 és 8.1 támogatás vége


A Microsoft operációsrendszerének folyamatos változásai miatt ettől a verziótól a Freedom Scientific termékei csak a Windows 10-et és a 11-et támogatják, illetve az ezekkel hasonszőrű Windows Server kiadásokat. Régebbi rendszerre a korábbi kiadásokat javasolják.

Office 365 teljesítményét érintő javítások


Reszponzívabb működést ígér a fejlesztő például az Outlook üzenetek közti navigáció és Word-dokumentum szerkesztése során. Hasonlóan gyorsul az Excel, bár a legjobb élmény eléréséhez érdemes kikapcsolni a védett módot, amennyiben egy netről származó fájl van porondon.

Új rétegelt parancs a hangkártyák váltásához


Mostantól az INS+space, V, C lenyomása után a fel- és lenyíl billentyűkkel váltogathatjuk, hol szóljon a JAWS. A funkció hasznos lehet, ha pl. egy USB-s hangkártya bedugásakor elveszítenénk a gép hangját. A nyilak nyomkodásakor a JAWS azonnal az adott kimeneten szólal meg. A lista körkörös, szóval nincs legalsó és legfelső elem. Alapértékként amúgy a Windows alapértelmezett hangkártyáját használja.

Egyéb változások


Néhány - bétaspecifikus - hiba javítása nincs a listában, ezek a korábbi cikkekben lelhetőek fel.

Letöltés, telepítés


Ez a verzió is használható a 2022 nyaráig garantáltan elérhető országlicenc program jóvoltából.

A frissítést a korábbi JAWS2022 béta fel fogja ajánlani, de más főverzió nem. A frissítés mérete néhány 10 MB.

A programhoz online és offline telepítő is elérhető itt.

Minden JAWS2022-vel kapcsolatos hír itt érhető el.

Forrás: Freedom Scientific


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész