Bejelentkezés

További lehetőségek

Elérhető a JAWS2021 februári frissítése

DeepComp ekkor 2021-02-17 17:06:23

Ma délután debütált a JAWS2021 legújabb frissítése, amiben a legfőbb újdonság a virtuális PC kurzor támogatása a modern alkalmazásokban.

Virtuális PC kurzor a modern alkalmazásokban


A Windows 10-zel érkeztek meg az új felülettel felszerelt, modern alkalmazások. Ezek kezelése igen hektikus, mostantól azonban a weblapokon megszokott módon is navigálhatunk bennük a virtuális PC kurzor használatával. A beállítás az időjárásban alapértékként be van kapcsolva, de vannak alkalmazások, ahol kimondottan rontja a használhatóságot, ilyen például a Windows számológép, itt értelemszerűen alapból ki is van kapcsolva.
Ha egy alkalmazásban felülbírálnánk az aktuális beállítást, az INS+z lenyomásával tehetjük ezt meg. Ha a változtatást örökérvényűvé tennénk, akkor a beállítási központban (INS+6) keresendő a virtuális PC kurzor használata, ami az egyéb részen található a fanézetben.

Egyéb javítások


Hibásan olvasott startmenü és modern alkalmazások


Amennyiben a JAWS hibásan, vagy sehogy nem olvassa a Windows 10 startmenüt és/vagy a modern alkalmazásokat, az alábbi lépések megoldhatják a problémát.
  1. Nyomjuk le az INS+6 billentyűkombinációt, majd - ha elhangzik az új konfiguráció - szöveg, az ESC gombot, egyéb esetben a CTRL+SHIFT+d kombinációt.
  2. Az egyéb részen keressük meg a Start menü: Folyamaton kívüli elérés beállítást, és állítsuk át a szóközzel.
  3. Az OK gombbal mentsük a módosításokat.

Letöltés, telepítés


Ez a verzió is használható a 2022 nyaráig garantáltan elérhető országlicenc program jóvoltából.

A frissítést automatikusan fel fogja ajánlani a korábban telepített JAWS 2021. Ha valaki még korábbi, például a 2020-as verziót használja, mindenképp javasolt a legújabb kiadás kézi telepítése.

Az online és offline telepítők itt szerezhetőek be.

Minden JAWS2021-gyel kapcsolatos hír itt érhető el.

Forrás: Freedom Scientific


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész