Bejelentkezés

További lehetőségek

Hivatalos: 2024-ig meghosszabbították az országlicenc programot

DeepComp ekkor 2022-06-21 21:52:28

2018. nyara óta sokak hatalmas örömére, a JAWS képernyőolvasó gyakorlatilag ingyen elérhetővé vált az igazoltan magyar felhasználók számára. Talán kivétel nélkül mindenki hamar megszokta a jót, ám most sokaknak érkezik el a lejáratról szóló sajnálatos értesítés, amire szerencsére ezúttal is van megoldás.

Az újraaktiválás menete


Az alábbiakban megnézzük, hogy lehet újraaktiválni az adott eszközön a képernyőolvasót. Az újraaktiválás előtt viszont felhívnám a figyelmet a cikk végigolvasásának fontosságára, csak utána vágjatok bele!
A JAWS indításkor értesíteni fog a lejáratról, itt nyomjuk meg a hitelesítés frissítése gombot, vagy lépjünk a JAWS > Súgó menü > Licenc > Aktiválás frissítése elemre és nyomjuk meg a Hitelesítés indítása gombot. Mindkét esetben rendszergazdai futtatásra fog engedélyt kérni, bátran adjuk meg!
Aktiválási mód alapból az Internet (ajánlott) választógombon lesz, ez teljesen tökéletes, nyomjunk tovább gombot.
Itt megadhatunk egy új hitelesítési számot. Érvényes, és nem elhasznált kód esetén a megadást követően, a befejezést megnyomva az elkövetkező két évre bebiztosítottuk a JAWS-t az adott gépen. Elméletileg új kód megadása helyett a korábbi timed license is kiválasztható, de én eddig négy gépen ennek nyomát sem láttam, szóval célszerű a kódot kéznél tartani.

Kódok resetelése


A szabályok a korábbiakhoz hasonlóak. Egy kód maximum három eltérő gépen használható fel, ám azokon korlátlan számú alkalommal, pl. újratelepítés után. Idén viszont léptek egy szokatlant, és az összes kódot lenullázták. Ez azt jelenti, hogy minden korábbi kód három lehetőségről indul, tehát egy kóddal három eszközt aktiválhatunk ismét.

A kódok továbbra is timed license típusúak, azaz a lejárat napjáig (2024. július 1.) minden megjelenő JAWS verziót aktiválnak.

További két évre meghosszabbították az országlicenc elérhetőségét


Az Informatika a Látássérültekért Alapítvány híre szerint hivatalos, hogy az elmúlt évek gyakorlatához hasonlóan további két esztendőre meghosszabbították a kódigénylés lehetőségét. Aktiválókódot továbbra is az akadalymentes.magyarorszag.hu címen lehet igényelni. Amennyiben valaki elérte az egy kóddal aktiválható eszközök maximális számát, ami jelenleg is három darab, új kód igénylésekor lehet, hogy a régit küldik el neki. Ilyen esetben válaszemail-ben lehet tisztázni a helyzetet.


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész