Bejelentkezés

További lehetőségek

Közel két évig még biztosan ingyenes marad a JAWS

DeepComp ekkor 2020-10-15 15:52:46

2020. október 15-én, a Nemzetközi Fehér Bot Napján jelent meg az Informatika a Látássérültekért alapítvány sajtóbejelentése, mely többekközt kitér arra, hogy további, közel két évig biztosan garantált az ország licenc program.

A program jóvoltából a magyar felhasználók, vagy hazai szervezetek ingyen juthatnak hozzá a Vispero cégcsoport által fejlesztett termékekhez. A MAGic, ZoomText és JAWS mellett elérhető a képernyőolvasó és nagyítók előnyeit ötvöző Fusion is.

A bejelentés alapján 2022. június 30-ig lehet igényelni a szoftverlicenceket, de az eddigiekhez hasonlóan, őszintén bízhatunk a folytatásban is.

Az igénylés igen egyszerű, mindösszesen csak az akadalymentes.magyarorszag.hu címre kell ellátogatni, és kitölteni az igénylőformot. Rövidesen, a kérés feldolgozása után küldik a licenckódot, ami maximum három darab eltérő hardverkonfiguráción használható. A megkötés annyit jelent, hogy egy kód maximum három eltérő eszközön használható.
Egy eszköznek egy fizikai eszköz számít, azaz az operációsrendszer újratelepítése nem csökkenti a kód felhasználhatóságának számát. Aki nem akarja online aktiválni a terméket egy újratelepítés után, az mentheti a C:\Program Files\Freedom Scientific\Activator mappát, majd visszamásolhatja azt.

A licenc továbbra is előfizetéses formában használható, azaz a lejárat dátuma után bármely - így aktivált - program ismét próbaverziós módba áll vissza. A 2022. június 30-a előtt lejáró kódokat meg lehet újítani, ha addig járna le valakinek, nem kell újat igényelnie, mindösszesen csak a meglévő kóddal aktiválja újra a használt terméket. Ha valaki még is kifutna a kódokból, bármikor igényelhet újat, de elképzelhető, hogy hosszabb ügyintézési időre kell számítani, így ezt kalkuláljátok bele, ha már csak egy lehetőség van, célszerű elkezdeni az igénylést.

Aki az egyszerű, offline újraaktiválás miatt menti az activator mappát, az akár új kód, akár a meglévő frissítése esetén mentse újra a mappát is.

Természetesen a jelenlegi, legfrissebb, 2020-as verzió mellett a hamarosan érkező 2021-es verzió és annak bétái is ingyen, ráadásul magyar nyelven érhetőek el.
Minden, a JAWS 2021-gyel kapcsolatos tartalmunkat itt találjátok.


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész