Bejelentkezés

További lehetőségek

Megjelent a JAWS 2022 első publikus bétája

DeepComp ekkor 2021-10-02 13:13:09

Szokásosan az utolsó negyedév előtt jelent meg valamivel a jövő évi JAWS első bétája, minek újdonságait szép hosszú listába szedte a fejlesztőcég.

A korábbi beállítások automatikus importálása az előző JAWS-verzióból


A 2020-as és '21-es verzió beállításai csendben, a telepítést követően automatikusan importálásra kerülnek, mindennemű figyelmeztetés nélkül. Sikeres folyamat esetén csak a JAWS indítására vonatkozó kérdésekre kell válaszolnunk mielőtt használatbavennénk az alkalmazást.
Ha valami hibát okozna az importálás, az eszközök menüből gyári állapotra állítható a program

Hang szétválasztása


Eddig a JAWS csak halkítani tudta a többi hangot, mostantól szét is tudja választani. Ha szükséges, az alapértelmezett hangkártyánkon, egyik oldalra tehető a JAWS, másikra pedig az aktuális alkalmazás hangja.
A funkció aktiválásának lépései

A funkció kézi kikapcsolásig, vagy a JAWS újraindításáig marad aktív, és más alkalmazásba lépve sem szűnik meg. A hangvezérléssel is van lehetőség az audiót szétválasztani.
Fontos, hogy a funkció

Windows 7 és 8.1 támogatás vége


A Microsoft operációsrendszerének folyamatos változásai miatt ettől a verziótól a Freedom Scientific termékei csak a Windows 10-et és a 11-et támogatják. Régebbi rendszerre a korábbi kiadásokat javasolják.

Office 365 teljesítményét érintő javítások


Reszponzívabb működést ígér a fejlesztő például az Outlook üzenetek közti navigáció és Word-dokumentum szerkesztése során.

Egyéb újdonságok


Megjegyzés


Számos funkció kapcsolódik egyéb Freedom Scientific termékekhez, de az oldal a JAWS For Windows-ra fókuszál, így ezekről külön nem teszünk említést.

Letöltés, telepítés


Ez a verzió is használható a 2022 nyaráig garantáltan elérhető országlicenc program jóvoltából.

A frissítést nem fogja felajánlani semelyik korábbi JAWS-verzió, mert ez az első publikus béta, később, a továbbiakra persze már működni fog a belső frissítő.

A programhoz csak online telepítő érhető el, ami egy sajnálatos irány, mert így mindenképp aktív netkapcsolattal kell telepíteni, és nem tölthetőek le másik gépen a telepítési fájlok. a telepítő a forrásként megjelölt linkről (ld. cikk vége) tölthető le.

Minden JAWS2022-vel kapcsolatos hír itt érhető el.

Forrás: Freedom Scientific


Kategóriák

Kulcsszavak

DeepComp lábrész